fbpx
Flygtrafik | 2020-05-26

goTO Nordics AB ansöker om konkurs

goTO Nordics AB ansöker om konkurs

goTO Nordics AB, med säte i Kalmar och försäljningskontor i Skellefteå kommer idag att ansöka om konkurs. Det är effekterna av Coronaviruset som drabbat företaget.

Allt sedan UD införde reseförbud har vi vänt på varje sten för att finna en lösning som skulle kunna innebära att verksamheten drivs vidare. Resebranschen drabbades först och hårdast av krisen och för goTO Nordics blev det extra smärtsamt då vi hade 6 fullbokade flyg som skulle ta våra resenärer till Prag, Riga och Krakow från Kalmar, Karlstad, Borlänge, Jönköping, Sundsvall och Skellefteå i slutet av april.

Då utgifterna för flygproduktion, hotell, guider mm delvis var förbetalda och inte refunderbara så satte det oss i en prekär situation. Dessvärre har inte regeringen anammat de lösningar som presenterats av branschföreningen Svenska Resebyrå och Arrangörs-föreningen, SRF, som bygger på att skapa en fond som ska efter-finansieras av framtida avgifter på paketresor och flyg. Liknande lösningar har genomförts i andra länder, bland annat Danmark.

Inte heller vill regeringen låta den resegarantifond, till vilken vi betalt med våra pengar, hjälpa branschen och dess resenärer.

Vårt absoluta fokus har varit att hålla våra resenärer skadelösa. Så den enda vägen ut för oss är att ansöka om konkurs. Därmed är våra resenärer berättigade till att få sina pengar tillbaka från resegarantifonden som hanteras av Kammarkollegiet.

Vi ber om ursäkt för att det tagit tid och att vi inte har haft möjlighet att svara alla resenärer som oroligt frågat efter sina pengar. Det har varit omöjligt att svara då vi själva letade efter svaren.

Vi tackar alla som har rest, eller skulle ha rest med oss för ert förtroende. Vi beklagar verkligen den situation ni och vi hamnat i.

Ansökan om betalning från resegarantifonden kan göras via Kammarkollegiet här.