fbpx

En dag vi sent kommer att glömma!

På initiativ av vår säljare Gunnar Johansson och Nina Handegaard på BMI Regional hade vi igår den fantastiska möjligheten att anordna en flygning över Värmland med ett 20-tal cancersjuka barn från Centralsjukhuset i Karlstad. Syskon till barnen och föräldrarna som inte hade möjlighet att åka med fick chansen att gå en rundtur på flygplatsen där de bland annat fick gå upp i flygtornet på studiebesök och titta på den nya ambulanshelikoptern.

Flygturen gick till som vilken vanlig flygresa som helst så barnen fick checka in och få boardingkort, gå genom säkerhetskontrollen och vänta i gaten på det avgående flyget. Alla barn fick bästa fönsterplats för bästa utsiktsmöjlighet och förälder eller annan vuxen fick plats i gången i passagerarplanet från BMI Regional (Embraer ERJ 145) med plats för 50 passagerare. Dagens kapten, Linda och styrman Marcus hälsade alla välkomna ombord och flygvärdinnan för dagen, Francesca gick igenom säkerhetsrutinerna för alla och under resan serverades det även kaffe och dryck till alla passagerare. Flygturen blev 50 minuter lång från Karlstad upp till Branäs och tillbaka och bjöd på ett strålande väder med fantastiskt solsken och utsikt så långt ögat kunde nå. Bättre flygväder hade vi inte kunnat få!

Efter flygturen fick personalen på BMI Regional rungande applåder och tack från samtliga passagerare och det hela avslutades med en gruppbild utanför planet för NWTs artikel. I avgångshallen väntade ännu en överraskning, tomten gled ut på bagagebandet med en julklapp från BMI Regional till varje barn och önskade dem alla en riktigt god jul!

Personal från Karlstad Airport, BMI Regional, Landstinget och flygtornet m fl. ställde alla upp ideellt för att se till att den här dagen kunde bli möjlighet för barnen och vi hoppas att det här kan inspirera andra att göra något liknande.  Tack så hemskt mycket till alla inblandade för att ni såg till att den här dagen blev en möjlighet!

Artikel ”Barnen bjöds på flygtur”

NWT-artikel

Fler bilder

Karlstad Airport på Facebook