fbpx

Kreta, Grekland

2024
10 maj • Fredag
2 juni • Söndag
27 oktober • Söndag

Avgångar 2024

Månad Avresedatum
Maj 10
Juni 2
Oktober 27

Så bokar du din resa

Kreta är Greklands största och mest mångsidiga ö. Här finns långa stränder, lantliga byar, mysiga städer och antik kultur.

Klimatet på Kreta är enastående, med frodig grönska på våren och varmt i havet långt in på senhösten. Beundra ikonerna i rökelsedoftande små kyrkor. Snorkla i sydkustens badvikar. Leta upp en lokal taverna i bergen och beställ in goda rätter som calamares, musslor, fårost, kryddiga röror och små pajer av filodeg. Ta en utflykt till kung Minos 3 700 år gamla palats i Knossos eller vandra i den natursköna Samariaravinen.  Andra populära utflyktsmål är någon av öns olivpressar eller vingårdar, där man får både se och smaka på öns egna produkter, och kanske köpa med sig en souvenir eller två hem.
På Kreta finns även mängder av fina stränder; längs med Chaniakusten ligger de som pärlor på en tråd, och de flesta är både långgrunda och barnvänliga. Det finns berömda stränder som är värda en egen utflykt, som till exempel Elafonissi på öns sydvästra spets där sanden färgats rosa av finmalda snäckor och koraller, eller Preveli-stranden på sydkusten med sina mytomspunna dadelpalmer. Resorna till Kreta arrangeras av TUI och flyget går till Chania.

Fortsätt läsa

Kreta är en riktig pärla, oavsett om du reser med småbarn och vill bo bekvämt på fint hotell eller om du luffar runt och vill upptäcka småbyar och gömda badvikar. De spännande historiska sevärdheterna och äkta grekisk mat får du inte missa. Tips: hyr bil och ta dig runt!
Åsa Jernfält, Karlstad Airport