fbpx

Information om sommaren

Expandera meddelandet

Information om sommaren

Under sommaren har Air LEAP uppehåll i sin trafik och startar sina turer till Arlanda 26/8 igen. Under tiden kommer en del ombyggnationer att ske på vår bana. Piloter hittar info om detta i AIP SUP och NOTAM.
Restaurangen Bistro Airport håller stängt under hela juli och öppnar åter på torsdag 1 augusti. Välkommen då!

Minimera meddelandet
Translate
Sök

Pilot information

Airport regulation

Airport Regulation (AR) är flygplatsens lokala regelsamling och riktar sig främst till verksamhetsutövare, hyresgäster, flygbolag, hangarägare och entreprenörer som har verksamhet på Karlstad Airport. AR tar upp regler, rutiner och instruktioner inom områdena flygsäkerhet, luftfartsskydd, miljö, ramp och brandskydd.


Aeronautical Information Package – AIP

Detta är en luftfartsinformation främst till piloter och flygbolag. Här finns information över Karlstad Airports utformning, in- och utflygningsprocedurer, hjälpmedel, service, rutiner mm.

Besök AIP ESOK


Prislista för flygplatsavgifter

Vi har samlat våra flygplatsavgifter i en broschyr som du kan ladda ner här.

Prislista Karlstad Airport


Flyga drönare

Ska du flyga drönare är det viktigt att du följer de regler som gäller för luftfart, annars riskerar du böter och i värsta fall fängelse. Flygning i kontrollszon, KARLSTAD CTR får bara ske efter särskilt tillstånd av trafikledningen. På höjder lägre än 50 meter från marken och mer än 5 kilometer från flygplatsens banor krävs inget särskilt tillstånd för drönare med vikt upp till 7 kilo och hastighet under 90 kilometer/h.

Kommersiella verksamheter eller myndigheter med särskilda behov som upprättat samarbetsavtal med flygtrafikledningen. Är du en sådan aktör och vill komma i kontakt med flygledartornet på Karlstad Airport? Eller har du frågor om drönarflygning i närområdet? Hör av dig till ats.karlstad@acr-sweden.se

Läs mer hos Transportstyrelsen

Besök Drönarkarta


För frågor gällande AD HOC-charter kontakta oss!