fbpx

Karpathos

22 maj-19 juni 2025 • Torsdagar

Avgångar 2025

Månad Avresedatum
Maj 22, 29
Juni 5, 12, 19

Så bokar du din resa

På Karpathos väntar en genuin grekisk atmosfär med god mat, underbara stränder och ett ljuvligt blått, kristallklart hav. Den lokala kulturen lever starkt kvar på ön, vilket gör Karpathos till ett unikt resmål.

Karpathos är en långsmal ö som ligger mellan Rhodos och Kreta i ögruppen Dodekaneserna. Apollos hotell på Karpathos ligger i två orter.  Semesteridyllen Amopi lockar med sina långgrunda sten-/sandstränder och mysiga badvikar längs med kusten – avkoppling när den är som bäst. Karpathos stad kallas också Pigadia och är öns största ort med blygsamma 3000 invånare. Här hittar du en populär hamnpromenad med många trevliga restauranger och tavernor. De flesta av Apollos hotell ligger på den härliga sand- och stenstranden som breder ut sig strax öster om Karpathos stad.

Upptäck Karpathos
Karpathos har ett vackert kuperat landskap med höga berg och dalar, och här finns flera fantastiska utkiksplatser. Perfekt för att ta hyrbilen och bege sig ut på en biltur längs de slingriga vägarna. Karpathos har även flera vackra vandringsleder för både nybörjade och vana vandrare. Den historieintresserade kan frossa i småorternas lokala museer och bland de oräkneliga kyrkorna som finns utspridda både här och där på ön.

 

Fortsätt läsa